Tűzoltói beavatkozások - 2022.01.23. (vasárnap)

2022. január 23. 15:33

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:28 | Becsehely: Kidőlt egy beton villanyoszlop, miután nekiütközött egy kamion a 7-es főút és a 7536-os út kereszteződésében, Becsehely közelében. A forgalmi akadályt képező oszlopot a letenyei hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal eltávolították. A helyszínre az áramszolgáltató szakembere is kiérkezett. 

15:10 | Keszthely: Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kétlakásos sorház egyik lakása Keszthelyen, a Fenékpuszta majorban. A helyszínre a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik az égő ingatlanból, valamint a szomszédos lakásból egy-egy propánbutángáz-palackot hoztak ki, majd vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A tűzoltók kipakolták az éghető anyagokat a tűzzel érintett lakásból, ami lakhatatlanná vált. A rajok gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok a másik lakásra és a tetőre nem terjedtek át.       

21:14 | Magyarszerdahely: Teljes terjedelmében égett egy hetven négyzetméteres melléképület Magyarszerdahely külterületén. Mire a nagykanizsai és zalaegerszegi hivatásos, valamint a gelsei önkéntes tűzoltók a helyszínre értek, a lángok egy gépjárműre is átterjedtek. A rajok két vízsugárral megfékezték a lángokat, az égő épületből egy szén-dioxid palackot is kihoztak. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a főépületre nem terjedt át.


További beavatkozásaink: 2022.01.22. | 2022.01.24. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap