Tűzoltói beavatkozások - 2022.01.25. (kedd)

2022. január 25. 12:45

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:13 | Lickóvadamos: Egy Petőfi utcai családi ház udvarán lévő 20 méter mély kútba esett egy macska Lickóvadamoson. A bajba jutott négylábú mentéséhez a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a kútban található létra és kötélbiztosítás mellett leereszkedtek és egy kosárba rakták a cicát, akit aztán felszínre hoztak és átadták a gazdájának.

12:29 | Keszthely: Megcsúszott az úttesten, majd egy nyerges vontatónak ütközött egy személyautó Keszthelyen, a Bottyaháti utcában. A város hivatásos tűzoltói a forgalmi akadályt képező autót kézi erővel biztonságos helyre tolták, a kamiont pedig visszanavigálták az úttestre.

13:14 | Zalaszentgrót: Kigyulladt egy 60 négyzetméteres ingatlan terasza, a lángok pedig a tetőszerkezetre is átterjedtek Zalaszentgróton, a Pipacs utcában. A helyszínre a keszthelyi és a zalaegerszegi hivatásos, valamint a helyi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral megfékezték a lángokat, ugyanakkor az épület lakhatatlanná vált.

13:30 | Zalaegerszeg: Otthonában rosszul lett, a segítségére érkezőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalaegerszegen, a Kinizsi Pál utcában. A város hivatásos tűzoltóinak műszaki segítségével a mentősök bejutottak az ingatlanba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását.

20:38 | Zalaszentgyörgy: Fának ütközött, majd árokba borult egy konténereket szállító kamion a 76-os főúton, Zalaszentgyörgy közelében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kamiont, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek, valamint a lenti székhelyű LE-KO kamionmentő szakembereinek.

20:46 | Kemendollár: Napok óta nem adott magáról életjelet egy idős ember Kemendolláron, a Kossuth Lajos utcában. A helyi önkéntes tűzoltók bejutottak az ingatlanba, ahol egy magatehetetlen embert találtak, akit átadtak a mentősöknek.

 


További beavatkozásaink: 2022.01.24. | 2022.01.26. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap