Tűzoltói beavatkozások - 2022.01.04. (kedd)

2022. január 04. 12:47

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:23 | Zalaszentgrót: Lerakódott korom égett egy családi ház pincéjében lévő vegyes tüzelésű kazánt és a kéményt összekötő csőben Zalaszentgróton, a Hévízi utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók eltávolították a csőből és a kéményzsákból az izzó részeket.  

10:16 | Lovászi: Telefonvezetékre dőlt egy 15 méter magas fenyőfa a lovászi lakótelepen. A közlekedést veszélyeztető fát a lenti hivatásos tűzoltók létraszer segítségével eltávolították.  

10:19 | Oltárc: Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében Oltárcon, a Jókai utcában. A letenyei hivatásos tűzoltók eltávolították a kályhából a tüzelőanyagot, a kéményből pedig az izzó részeket, így a tűz nem terjedt tovább. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy az égéstermék-elvezetőt csak szakemberrel történő felülvizsgálat után használja újra.   

18:44 | Boncodfölde: Úttestre dőlt egy akácfa Boncodföldén, a Kávási úton. A forgalmi akadályt képező fát a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal eltávolították, majd megtisztították az úttestet. 

20:01 | Nemeshetés: Árokba hajtott, majd az oldalára borult egy személyautó a 7363-as út 6-os kilométerénél, Nemeshetés közelében. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, aki a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig elhagyta az autót. A tűzoltók áramtalanították a járművet, a helyszínt pedig átadták a rendőrségnek. 


További beavatkozásaink: 2022.01.03. | 2022.01.05. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap