Tűzoltói beavatkozások - 2022.01.01. (szombat)

2022. január 01. 09:18

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:53 | Balatonszentgyörgy: Teljes terjedelmében égett egy 140 négyzetméteres, raktárként és műhelyként funkcionáló épület Balatonszentgyörgyön, a Kossuth Lajos utcában. A nagy erőkkel vonuló keszthelyi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a tűz az épületben tárolt több köbméter faanyagra és gépekre is átterjedt. A tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Még az oltás megkezdése előtt az ingatlanból egy helyszínen tartózkodó személy egy propánbutángáz-palackot hozott ki, míg az oltás közben a tűzoltók további öt darab palackot mentettek ki a tűzből. 

03:16 | Pölöske: Tűz keletkezett egy 50 négyzetméteres pajtában Pölöskén, a Petőfi Sándor utcában. Mire a pacsai és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek, a pajta fele már lángokban állt. A rajok az épületből öt darab PB-palackot, motorfűrészeket és egy motorkerékpárt mentettek ki, majd négy vízsugárral megfékezték a tüzet. Az épületben tárolt nagy mennyiségű tűzifa is égett, ezt egy munkagép segítségével kihozták az épületből, majd eloltották. A rajok az oltást követően az ingatlant hőkamerával átvizsgálták, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak.  

03:54 | Balatonszentgyörgy: Árokba csúszott egy személyautó Balatonszentgyörgyön, a Sport utcában. A kocsiban ketten utaztak. A keszthelyi hivatásos tűzoltók kézi erővel kitolták a járművet az árokból. 


További beavatkozásaink: 2021.12.31. | 2022.01.03. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap