Tűzoltói beavatkozások - 2021.12.31. (péntek)

2021. december 31. 11:24

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:18 | Zalacsány: Árokba csapódott és felborult egy személyautó a 76-os főút 29-es kilométerénél, Zalacsány belterületén. A járműben ketten utaztak. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók egy embert kimentettek, majd átadták a mentősöknek. A raj kerekeire állította, majd áramtalanította az autót. 

11:43 | Zalaegerszeg: Fürdőszobájának fogságába esett egy idős ember Zalaegerszegen, egy Göcseji úti társasház egyik lakásában. A város hivatásos tűzoltói az ablakon keresztül bejutottak az ingatlanba, ahol kiszabadították a bajbajutottat, majd átadták a mentősöknek. 

22:01 | Zalaegerszeg: Összeütközött két személyautó és egy kisbusz a 74-es főút 45-ös kilométerénél, Zalaegerszeg térségében, a zalabesenyői városrészben. A baleset következtében a kisbusz az oldalára borult. A három autóban összesen heten utaztak. A város hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a forgalmi akadályt képező két gépkocsit felsegítettek az autómentőre. A tűzoltók a helyszínt átadták a rendőrségnek. A műszaki mentés ideje alatt a jelzett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

23:55 | Lovászi: Teljes terjedelmében égett egy 30 négyzetméteres melléképület tetőszerkezete Lovásziban, a Kutfej utcában. Az ingatlanban hulladékot és tűzifát tároltak. A lenti és a letenyei hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat, az épületből pedig kihozták az égő anyagokat, amiket eloltottak. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a közeli garázsra nem terjedt át.  


További beavatkozásaink: 2021.12.30. | 2022.01.01. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap