Tűzoltói beavatkozások – 2021.08.01. (vasárnap)

2021. augusztus 01. 16:38

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

06:41 | Zalacsány: Árokba hajtott, felborult és a közeli vadháló kerítésének ütközött egy személyautó Zalacsányban, a Csányi László utcában. A gépkocsiban csak a sofőr utazott. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a balesetet szenvedett járművet áramtalanították. 

10:03 | Nagykanizsa: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Nagykanizsán, egy Városkapu körúti társasház második emeleti lakásában. A város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével a mentősök bejutottak az ingatlanba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását. A raj a beteget a társszervvel közösen lehozta a lakásból és mentőautóba segítette. 

16:34 | Zalaegerszeg: Terepjáró és motorkerékpár ütközött a 76-os főúton, Zalaegerszeg Csácsbozsok településrészének közelében. A terepjáróban hárman utaztak. A város hivatásos tűzoltói a járműveket áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. 

18:40 | Zalaszántó: Felborult, majd a feje tetején állt meg egy személyautó a Zalaszántó és Rezi közötti útszakaszon. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, majd kézi erővel kerekeire állították. A raj az úttestet vízsugárral megtisztította, a helyszínt pedig átadta a rendőrségnek. 

Vasárnap este 21 óráig összesen hét esetben kérték a zalai tűzoltók beavatkozását a megyén végigvonuló viharos időjárással összefüggésben. Zalaegerszegen a város hivatásos tűzoltóit egy Posta utcai üzemcsarnokhoz riasztották, ahol a nagy esőzés miatt szétrobbant egy vízelvezető cső, ami miatt a gyártócsarnokban 30 centiméteren állt a víz. A raj a megrongálódott csövet rögzítette, majd a vízelvezetőt kitisztította. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók emellett Csatárban és Csonkahegyháton is vezetékre dőlt fákat távolítottak el motoros láncfűrész használatával. Nagykanizsán, a Lazsnak utcában egy kettétört, lakóépületet veszélyeztető fát távolítottak el a város hivatásos tűzoltói a létraszer segítségével. Keszthely külterületén, a Fenékpuszta major közelében egy kettétört fa veszélyeztette a 76-os főút közlekedését. A helyi hivatásos tűzoltók létraszer, valamint motoros láncfűrész alkalmazásával szüntettek meg a forgalmi akadályt. Zalaszentgróton, a Hévízi utcában egy úttestre dőlt, 15 méter magas fát távolítottak el a helyi önkormányzati tűzoltók. Tornyiszentmiklóson pedig villám csapott egy családi ház kéményébe a Kossuth Lajos utcában, aminek következtében az égéstermék-elvezető ledőlt és megrongálta a tetőt is. A lenti hivatásos tűzoltók a sérült tetőrészt befedték, az épületet pedig hőkamerával átvizsgálták, de tűzre, füstre utaló nyomot nem találtak. 


További beavatkozásaink: 2021.07.31. | 2021.08.02. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap