Tűzoltói beavatkozások – 2021.08.02. (hétfő)

2021. augusztus 02. 09:21

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

03:21 | Nagykanizsa: Otthonában lett rosszul egy idős ember, de a segítségére sietőknek nem tudott ajtót nyitni Nagykanizsán, egy Attila utcai társasház harmadik emeleti lakásában. A város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével a mentősök bejutottak az ingatlanba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását. 

07:26 | Zalacsány: Frontálisan ütközött két személygépkocsi a 7352-es úton, Zalacsány és Bókaháza között. Mindkét autóban csak a sofőrök utaztak. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az egyik járműből egy személyt feszítő-vágó berendezés segítségével szabadítottak ki, majd átadták a mentősöknek. 

07:57 | Lenti: Letörtek egy 15 méter magas fenyőfa ágai, amik a gyalogos közlekedést veszélyeztették Lentiben, az Alkotmány utcában. A város hivatásos tűzoltói emelőkosaras daru segítségével az ágakat eltávolították. A beavatkozás ideje alatt a jelzett útszakaszon félpályán haladt a forgalom. 

10:18 | Zalaegerszeg: Kerítésre dőlt egy fa ága, egy másik pedig a gyalogos közlekedést veszélyeztette egy zalaegerszegi, Kodály Zoltán utcai intézmény udvarán. A város hivatásos tűzoltói a letört ágakat motoros láncfűrésszel, a fennakadt részeket pedig kézi erővel eltávolították.    

13:52 | Zalatárnok: Árokba hajtott, majd felborult egy tehergépkocsi a 75-ös főút 40-es kilométerszelvényénél, Zalatárnok térségében. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat a helyszín biztosításában és az úttest tisztításában működtek közre. A műszaki mentéshez a lenti székhelyű LE-KO Kft. kamionmentő szakemberei is kiérkeztek. 

17:59 | Pethőhenye: Vezetékekre dőlt egy fűzfa hétfőn délután Pethőhenye külterületén. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész alkalmazásával távolították el a fát. 


További beavatkozásaink: 2021.08.01. | 2021.08.03. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap