Tűzoltói beavatkozások – 2021.07.31. (szombat)

2021. július 31. 15:03

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:36 | Zalaegerszeg: Az éjszakai esőzések miatt közel 80 köbméter vízzel telítődött egy zalaegerszegi áruház kamionbeállója a Platán soron. A város hivatásos tűzoltói két szivattyúval eltávolították a felgyülemlett vizet. 

09:24 | Nagykanizsa: Bontási munkálatok közben egy munkagép átvágott egy gázvezetéket Nagykanizsán, a Kinizsi utcában. A város hivatásos tűzoltói védősugárral óvták a helyszínt, addig, amíg a gázszolgáltató munkatársai kiszakaszolták az érintett részt a hálózatból.

10:44 | Keszthely: Felborult egy kis rakodógép, ami maga alá szorította egy ember lábát Keszthelyen, a Szendrey majorban. A város hivatásos tűzoltói emelőpárna segítségével kiszabadították a bajbajutottat, akit átadtak a mentősöknek.  

11:30 | Keszthely: Összeütközött két autó a 71-es főúton, Keszthely közelében. A baleset következtében az egyik jármű letért az úttestről és kidöntött egy jelzőtáblát, míg a másik az úttesten maradt. Az autókban összesen hárman utaztak. A város hivatásos tűzoltói az úttestről letért autót áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.  

17:54 | Gyenesdiás: Kigyulladt a gáz egy kerti grillezéshez használt gázpalack kiáramló szelepénél Gyenesdiáson, a Kossuth Lajos utcában. Mire a keszthelyi hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a tömlő teljesen leégett róla. A raj vízsugárral eloltott a tüzet, majd a palackot visszahűtöte és kiengedte belőle a maradék gázt.  

22:05 | Zalaegerszeg: Családi ház ajtaja és az ajtótok égett Zalaegerszegen, a Dózsa György utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral fékezték meg a lángokat, az épületből pedig egy gázpalackot is kihoztak, amit nem ért hőterhelés. A füsttel telítődött ingatlant átszellőztették, majd hőkamerával átvizsgálták, de további füstre, tűzre utaló nyomot nem találtak. 

A megyén átvonuló viharos időjárás következtében szombaton összesen tíz esetben riasztották a zalai tűzoltókat, ebből kilencszer fakidőléshez, egyszer pedig leszakadt vezetékhez. A legtöbbször a keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik kétszer saját városukban, kétszer pedig Vonyarcvashegyen távolítottak el kidőlt fát. Utóbbi helyszínen, a Szent Mihály domb utcában egy nyárfa egy ott parkoló autóra dőlt. A járműben senki sem tartózkodott. A Balaton-parti város lánglovagjai motoros láncfűrésszel távolították el a kocsira dőlt darabot, majd a létraszer alkalmazásával a magasban lógó, szintén veszélyes ágakat is levágták. Rajtuk kívül a lenti hivatásos tűzoltóknak a lovászi temetőnél, a letenyei katasztrófavédelmi őrs tűzoltóinak Bánokszentgyörgyön, a nagykanizsai hivatásos és a gelsei önkéntes tűzoltóknak pedig Hahóton akadt dolguk. Itt egy villanyvezetékre dőlt fát távolítottak el a rajok a Deák Ferenc utcában, a beavatkozás ideje alatt a jelzett utcában szünetelt a forgalom. Ezen kívül Nagykanizsán, a Csengery úton volt még szükség a helyi tűzoltói munkájára, akik egy leszakadt kábelt rögzítettek annak oszlopához, majd az úttestre esett faágakat eltávolították. Az említett eseteken túl Lentiben, a Szőlőhegyi úton és Nagykanizsán, a Hegedűs Pál utcában volt még szükség a helyi hivatásos tűzoltók munkájára kidőlt fák miatt.  


További beavatkozásaink: 2021.07.30. | 2021.08.01. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap