Tűzoltói beavatkozások - 2021.07.08. (csütörtök)

2021. július 08. 15:16

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

14:11 | Alsópáhok: Menet közben felborult, majd az oldalán állt meg egy munkagépet szállító kisteherautó a Hévíz és Alsópáhok közötti úton, a 760-as főút csomópontjánál. A keszthelyi hivatásos, valamint a település önkéntes tűzoltói a járművet áramtalanították, az olajfolyást pedig megszüntették. A balesetet szenvedett autóban csak a sofőr utazott. A rajok a kisteherautót kerekeire állították, majd biztonságos helyre tolták, továbbá a munkagépet is felállították. A helyszínt átadták a rendőrségnek.           

15:36 | Somogysimonyi: Frontálisan ütközött egy személyautó és egy kamion a Nemesvid és Nemesdéd közötti útszakaszon, a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén fekvő Somogysimonyinál. A személyautóban két fő utazott, akik beszorultak. Őket a helyszínre érkező zalakarosi hivatásos tűzoltók feszítő-vágó és henger segítségével szabadították ki, majd átadták a mentősöknek. A raj a teherautót áramtalanította. A műszaki mentést a Somogy megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az érintett útszakaszon a beavatkozás ideje alatt teljes útzár volt érvényben. 

18:39 | Zalaegerszeg: Negyedik emeleti lakásában elesett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalaegerszegen, egy Platán sori társasházban. A város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével a mentősök bejutottak az ingatlanba, ahol megkezdték a magatehetetlen beteg ellátását.  

18:18 | Nagykanizsa: Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nagykanizsai, Király utcai ingatlanban. A város hivatásos tűzoltói a helyszínen több mérést hajtottak végre, és nagyon minimális mennyiségben ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az ingatlanhoz a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett.  

18:40 | Letenye: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő egy letenyei, Béke utcai társasház első emeleti lakásában. A készülék a fürdőszobában jelzett, ahol egy nyílt égésterű kazán működött. A város hivatásos tűzoltói a kiérkezés után méréseket hajtottak végre, amik kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A raj a lakást kiszellőztette, majd a helyszínt átadta a gázszolgáltató szakemberének.

21:06 | Bak: Növényi hulladékot égettek egy baki, Kossuth utcai családi ház udvarán csütörtökön este. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat. A tulajdonos figyelmét felhívták az égetési szabályok betartására. 


További beavatkozásaink: 2021.07.07. | 2021.07.09. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap