Tűzoltói beavatkozások - 2021.07.07. (szerda)

2021. július 07. 12:15

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:55 | Vasboldogasszony: Négy darab tuskó égett egy tarra vágott erdőrészen Vasboldogasszony külterületén. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat.  

15:14 | Almásháza: Navigációs probléma miatt erdei útra keveredett egy kerti bútorokat szállító kisteherautó, ott pedig elakadt Almásháza külterületén. A pacsai hivatásos tűzoltók siettek a segítségére, akik a járművet annak emelőjével megemelték, majd visszajuttatták a biztonságos útszakaszra.  

16:41 | Keszthely: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Keszthelyen, egy Meggyfa utcai házban. A város hivatásos tűzoltói a kiérkezés után méréseket hajtottak végre, amik kis mennyiségben ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Ugyanakkor a készülékből kiolvasott értékek közül több is magas értéket jelzett. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek. 

17:52 | Zalaegerszeg: Kigyulladt egy személygépkocsi motortere Zalaegerszegen, a Csörge utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. A járművet áramtalanították, majd a felhevült részeket visszahűtötték. 

19:15 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Ola utcai társasház egyik első emeleti lakásában. A város hivatásos tűzoltói a helyszínen méréseket végeztek, és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az érintett ingatlan gyűjtőkéményre volt kötve, akárcsak egy második emeleti lakás, ahol szintén kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek. 

20:47 | Nagykanizsa: Életet mentett a társasházi lakás fürdőszobájában elhelyezett szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, a Magyar utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig a tulajdonosok kiszellőztettek. A raj visszaállította az eredeti állapotot, majd méréseket hajtott végre, amik kis mennyiségben ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek. 


További beavatkozásaink: 2021.07.06. | 2021.07.08. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap