Tűzoltói beavatkozások - 2021.07.09. (péntek)

2021. július 09. 08:21

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

6:15 | Misefa: Lesodródott az útról, majd árokba borult egy személyautó a 7362-es út Nemesrádó és Misefa közötti szakaszán. A járműben hárman utaztak. Ketten ki tudtak szállni, egy embert pedig a műszaki mentést végző pacsai hivatásos tűzoltók szabadítottak ki a gépkocsi alól, majd átadták a mentősöknek. A tűzoltóraj áramtalanította a járművet. A beavatkozás ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. A tűzoltók a balesetet szenvedett autót felsegítették az autómentőre, az úttestet pedig megtisztították. 

12:24 | Szőkedencs: Egy meghibásodott mezőgazdasági gép miatt több hektáron égett a gabona a 7-es főút mellett, Szőkedencs külterületén. A helyszínre a nagykanizsai, a zalakarosi, a marcali és a település önkéntes tűzoltóit riasztották, akiknek kiérkezésekor 4-6 hektárt érintettek a lángok. A tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal elfojtották a lángokat. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a földeken dolgozó gépekre. 

19:04 | Zajk: Lakóház udvarán történő szemétégetésből terjedt át a tűz a közelben fekvő tarlóra Zajkon, a Józsefhegy utcában. Az ingatlanokat és egy közeli repcetáblát veszélyeztető, mintegy egy hektár kiterjedésű tüzet a letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

19:46 | Hévíz: Parkoló autók mellé esett egy 18 méter magas gesztenyefa letört ága Hévízen, az Ady Endre utcában. A keszthelyi hivatásos és a hévízi önkéntes tűzoltók a letört darabot eltávolították, a területet pedig körbeszalagozták.


További beavatkozásaink: 2021.07.08. | 2021.07.10. 

Fotó: Letenye Katasztrófavédelmi Őrs

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap