Tűzoltói beavatkozások – 2021.06.26. (szombat)

2021. június 26. 08:48

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

7:44 | Csonkahegyhát: Úttestre dőlt, a közlekedést pedig egy sávon akadályozta egy fa a 7405-ös úton, Csonkahegyhát külterületén. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a területrész tulajdonosa megkezdte a veszélyessé vált fa eltávolítását. A raj motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal segítette a forgalmi akadály felszámolását.   

12:14 | Zalaegerszeg: Két személyautó ütközött, kettő másik pedig az ütközés miatt megsérült Zalaegerszegen, a Nekeresdi úton. A város hivatásos tűzoltói a gépjárműveket áramtalanították. A raj a balesetben megsérült embereket a mentőautóba segítette, majd a helyszínt átadta a rendőrségnek. 

12:22 | Mikekarácsonyfa: Vágástéri hulladékot égettek néhány négyzetméteren Mikekarácsonyfán, a Petőfi Sándor utcában. A lenti hivatásos tűzoltók a tüzet vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották. 

14:11 | Zalakomár: A közlekedést veszélyeztette egy megdőlt fa a Zalakomár és Ormánpuszta közötti útszakaszon. A zalakarosi hivatásos tűzoltók a veszélyessé vált darabot motoros láncfűrész alkalmazásával eltávolították. 

15:30 | Kerecseny: Menet közben kigyulladt egy autóbusz Kerecsenyben, a Deák Ferenc utcában. A járművön a sofőrrel együtt hárman tartózkodtak, ők időben el tudták hagyni azt. A pacsai és a zalakarosi hivatásos, valamint a gelsei önkéntes tűzoltók kiérkezésekor a busz már teljes terjedelmében égett, a lángok pedig egy távközlési kábelt is érintettek. Emellett egy partoldalon a lekaszált fű is begyulladt. A lángoló járművet a tűzoltók három vízsugárral eloltották, a tűz a közeli lakóházat a gyors beavatkozásuknak köszönhetően nem veszélyeztette, a partoldalon keletkezett kisebb tüzet a rajok kéziszerszámokkal eloltották. 

16:45 | Gelse: Megszorult egy kombájn rostacsapágya, ami miatt a gép izzani kezdett Gelse külterületén. Az izzás a rostában lévő mezőgazdasági terményre is átterjedt. A település önkéntes tűzoltóinak kiérkezéséig a tulajdonos megkezdte az oltást. A raj a gépet vízsugárral átmosta és visszahűtötte. 


További beavatkozásaink: 2021.06.25. | 2021.06.28.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap