Tűzoltói beavatkozások – 2021. június 28. (hétfő)

2021. június 28. 13:51

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

12:26 | Nagykanizsa: Földszinti lakásának fürdőszobájában elesett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Nagykanizsán, egy Kodály Zoltán utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével a mentősök bejutottak az ingatlanba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását. 

12:54 | Bánokszentgyörgy: Fél hektáron égett az aljnövényzet Bánokszentgyörgyön, a Kossuth úton. A letenyei hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat. 

14:56 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő egy nagykanizsai, Király utcai társasház első emeleti lakásában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig a tulajdonos kiszellőztetett. A raj visszaállította az eredeti állapotot, mérések hajtott végre, de nem tudta kimutatni a mérgező gáz jelenlétét. Ugyanakkor a készülék kiolvasása után több jelzés is magas értéket állapított meg. A helyszínre a kéményseprők és a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek. 

16:48 | Letenye: Lakóház teteje kapott lángra néhány négyzetméteren Letenyén, a Deák Ferenc utcában. A helyszínre a város hivatásos és önkéntes tűzoltói vonultak, akik a tetőt megbontották, majd vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az épületet hőkamerával többször is átvizsgálták, de izzásra, tűzre utaló nyomot nem találtak. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok az ingatlan többi részére nem terjedtek át.


További beavatkozásaink: 2021.06.26. | 2021.06.29. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap