Tűzoltó beavatkozások – 2021.06.25. (péntek)

2021. június 25. 20:16

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

16:05 | Tótszentmárton: Fás és cserjés területen égett száz négyzetméternyi területen az avar és a száraz aljnövényzet Tótszentmártonban. A letenyei hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

22:25 | Nagykapornak: Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó péntek este a 76-os főúton, Nagykapornak térségében. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a járművet áramtalanították, majd a forgalom irányításában segítettek. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek. A balesetet szenvedett járműben egy ember utazott, őt a mentők kórházba szállították. 

A vihar miatt öt riasztás érkezett a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére pénteken. A legtöbb munkát a keszthelyi hivatásos tűzoltóknak adta az időjárás: kétszer a Balaton-parti városban kellett vonulniuk leszakadt faágak és kidőlt, épületet veszélyeztető fák eltávolításához, egyszer pedig Balatongyörökre, ahol egy 4x6 méteres mobilházat kapott fel a szél, amit a raj kézi erővel és kéziszerszámokkal talpra állított. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat péntek este Baktüttösre riasztották, ahol az ottani vasútvonal közlekedését veszélyeztette több megdőlt fa. A raj a MÁV munkatársainak segítségével érkezett meg a helyszínre, majd motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal a fákat eltávolította. A szőkedencsi önkéntes tűzoltókat pedig azután riasztották, hogy Sávoly külterületén fekvő vasúti felsővezetékbe villám csapott, aminek következtében az alatta található aljnövényzet mintegy 10 négyzetméteren lángra kapott. Az egység háti puttonyfecskendő segítségével a tüzet rövid idő alatt eloltotta. 


További beavatkozásaink: 2021.06.24. | 2021.06.26.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap