Tűzoltói beavatkozások – 2021.05.19. (szerda)

2021. május 19. 08:21

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

7:54 | Zalaegerszeg: Járdára dőlt egy húsz méter magas fa Zalaegerszegen, a Gólyadombi utcában. A város hivatásos tűzoltói a gyalogos közlekedést akadályozó fát motoros láncfűrésszel eltávolították. 

8:42 | Pacsa: Tűz keletkezett egy családi ház kéményében Pacsán, a Fő utcán. A város hivatásos tűzoltói a kéményre csatlakoztatott kályhából eltávolították az éghető anyagot és a parazsat. A tetőt az égéstermék-elvezető környékén megbontották, majd a füsttel telítődött padlásteret átszellőztették. A raj az épületet átvizsgálta, de további tűzre utaló nyomot nem talált. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy a kéményt a szakemberrel történő átvizsgáltatásig ne használja. Gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt át a tetőszerkezetre. 

10:13 | Kerkakutas: A szalagkorlátot átszakítva borult árokba egy festéket is szállító kamion a 86-os főúton Zalalövő és Kozmadombja között. A helyszínre elsőként a körmendi, majd és lenti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kezdték meg a műszaki mentést. A tűzoltók a Lentiből érkező magasból mentővel a sérült szerelvény ponyváját eltávolították, és légzésvédelem mellett kipakolták a festékrakományt. A tűzoltók az úttestre felhordott hordalékot letisztították. Időközben a helyszínre érkeztek a lenti székhelyű LE-KO Kft. szakemberei is.  A forgalom a beavatkozás ideje alatt a jelzett útszakaszon fél pályán haladt rendőri irányítás mellett.  

10:28 | Nagykanizsa: Betegmozgatáshoz kérték a város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségét a mentősök Nagykanizsán, egy Dózsa György utcai társasháznál. A raj a beteget az első emeleti lakásából az OMSZ munkatársaival közösen kihozta az épületből, majd besegítette a mentőautóba. 

12:28 | Nagykapornak: Megcsúszott az úttesten, majd vízelvezető árokba csapódott egy személyautó a 76-os főúton, Nagykapornak térségében. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a balesetet szenvedett járművet áramtalanították. 


További beavatkozásaink: 2021.05.18. | 2021.05.20.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap