Tűzoltói beavatkozások – 2021.04.06. (kedd)

2021. április 06. 12:17

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:59 | Győrvár: Egy lábaspajta gyulladt ki Győrváron, a Vár utcában. A tüzet a vasvári önkormányzati és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók két vízsugárral megfékezték.

03:25 | Nagykanizsa: Egy idős, segítségre szoruló személy lakásába történő bejutáshoz nyújtottak műszaki segítséget a helyi hivatásos tűzoltók a mentőszolgálat számára Nagykanizsán, a Kalmár utcában. A bejutás után a beteget átadták a mentősöknek. 

04:15 | Sármellék: Közel kétszáz hektárnyi területet érintett az a nádastűz, ami a hajnali órákban keletkezett Sármellék és Fenékpuszta között. Kiérkezésig a tűz a területen fekvő, használaton kívüli vasútvonal talpfáira is átterjedt. A helyszínre nagy erőkkel vonultak a keszthelyi, a marcali, a pacsai és a zalakarosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték az oltást. A rajok az oltás során egy speciális mocsárjáró járművet is bevetettek. Munkájukat a lápos, nehezen megközelíthető terepviszonyok és az erős szél is nehezítette. Ennek ellenére a továbbterjedést sikerült megakadályozni, a rajok pedig puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat.   

04:37 | Keszthely: A viharos szél egy fát döntött a Fenéki útra Keszthelyen. A kialakult forgalmi akadályt a helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész alkalmazásával megszüntették.

06:19 | Zalaegerszeg: Egy családi ház melléképülete égett Zalaegerszegen, a Balatoni úton. A tüzet – amely átterjed több négyméteres tujára, továbbá egy tűzifarakásra is – a helyi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg.

10:21 | Zalabér: Egy idős beteg otthonába történő bejutáshoz nyújtottak technikai segítséget a mentősöknek a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók Zalabérben, a Kertész utcában. A raj az ablakon keresztül bejutott az épületbe, majd a bajbajutottat átadták a mentőszolgálat munkatársainak. 

13:38 | Szepetnek: Nem adott magáról életjelet egy ember Szepetneken, a Petőfi utcában. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos, valamint a település önkéntes tűzoltóit riasztották, akik az épületbe bejutottak, majd a magatehetetlen személyt átadták mentőszolgálatnak. 

14:59 | Muraszemenye: Kamionnak csúszott egy kisteherautó az M70-es autóút 12-es kilométerszelvényénél, Muraszemenye közelében. A riasztott letenyei hivatásos tűzoltók a forgalmi akadály megszüntetésében segítették a lenti székhelyű LE-KO Kft. kamionmentő szakembereit. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek. A beavatkozás ideje alatt a jelzett útszakaszon a forgalom egy sávra szűkült.  

15:21 | Kisgörbő: Mintegy négyezer négyzetméteren égett a nádas kedden délután Kisgörbőn, az Arany János utcában. Mire a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók kiérkeztek, a tűz már csak néhány négyzetméteren lángolt. A raj vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltotta a tüzet.  


További beavatkozásaink: 2021.04.05. | 2021.04.07. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap