Tűzoltói beavatkozások – 2021.04.05. (hétfő)

2021. április 05. 14:40

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

8:50 | Rédics: Betegmozgatáshoz kérték a lenti hivatásos tűzoltók technikai segítségét a mentősök hétfőn délelőtt Rédicsen, a Pozsonyi utcában. Az érintett személyt a raj az ingatlan első emeletéről magasból mentő segítségével lehozta, majd a mentőautóba segítette.  

10:36 | Gyenesdiás: Pár négyzetméteren égett az aljnövényzet Gyenesdiáson, a Tanácsház utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

12:24 | Zalaegerszeg: Árokba hajtott egy személyautó a 76-os főút 51-es kilométernél, Zalaegerszeg közelében. A város hivatásos tűzoltói a balesetet szenvedett járművet áramtalanították. A beavatkozás ideje alatt a forgalom a jelzett szakaszon egy sávra korlátozódott. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek. 

19:16 | Pethőhenye: Lerakódott korom izzott egy pethőhenyei, Dózsa György utcai családi ház fémszerkezetű, ideiglenes kéményében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a kémény szellőzőnyílását eltávolították, majd kitisztították. A raj felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy az égéstermék-elvezetőt a kéményseprővel történő átvizsgáltatásig ne használja.  

21:39 | Zalakomár: Egy kisteherautó szarvast gázolt az M7-es autópálya 191-es kilométerszelvényénél, Zalakomár térségében. A balesetben személyi sérülés nem történt, de a jármű üzemképtelenné vált. A zalakarosi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, és a kialakult forgalmi akadályt megszüntették.


További beavatkozásaink: 2021.04.04. | 2021.04.06.

Fotó: Lenti HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap