Tűzoltói beavatkozások - 2021.04.01. (csütörtök)

2021. április 01. 14:25

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

12:13 | Bánokszentgyörgy: Égett a nádas Bánokszentgyörgyön, a Várföldei utca közelében. Mielőtt a tűzoltók a helyszínre érkeztek, a nádas közel húsz hektáron már leégett. A még lángoló, lakóházakat is veszélyeztető tüzet a nagykanizsai és a letenyei tűzoltók több oldalról támadva vízsugarakkal és kéziszerszámokkal eloltották. 

12:38 | Zalaegerszeg: Erdősáv melletti bokros terület égett Zalaegerszegen, a Szarvas utcában.  A tűz kiérkezésig egy kisebb trágyakupacra is átterjedt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A raj a trágyát átforgatta, annak izzását megszüntette. 

18:10 | Alsópáhok: Avar égett mintegy 200 négyzetméteren Alsópáhokon, a Kelemen utcában. A tűzoltók kiérkezéséig a lángok a területen lévő két fa villanyoszlop alsó részeit is megrongáltak. A helyszínre elsőként a település önkéntes tűzoltói érkeztek, akik vízsugárral és kéziszerszámokkal a még izzó részek oltását megkezdték, majd a keszthelyi hivatásos tűzoltókkal közösen eloltották a tüzet.   

19:47 | Söjtör: Égett a lerakódott korom egy söjtöri, Kossuth utcai családi ház kéményében csütörtökön este. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a kéménybe kötött két kályhából az éghető anyagot, parazsat eltávolították, a padlástérben pedig a kéményt, valamint a mellette lévő gerendákat és léceket vízsugárral visszahűtötték. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy az égéstermék-elvezetőt kéményseprői átvizsgálásig ne használja.  


További beavatkozásaink: 2021.03.31. | 2021.04.02. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap