Tűzoltói beavatkozások – 2021.04.02. (péntek)

2021. április 02. 08:39

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

5:03 | Szepetnek: Családi ház padláson ragadt egy idős ember pénteken hajnalban Szepetneken, a Petőfi utcában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével a tetőablakon keresztül bejutottak az ingatlanba, majd a bejárati ajtót kinyitották, így a mentőszolgálat munkatársai megkezdhették a bajbajutott ellátását. 

5:54 | Keszthely: Árokba borult, majd ott a tetején állt meg egy személygépkocsi a 7343-as út Keszthely és Várvölgy közötti szakaszán. A város hivatásos tűzoltói a balesetet szenvedett járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. 

7:11 | Keszthely: Betegmozgatáshoz kérték a városi hivatásos tűzoltók technikai segítségét a mentősök pénteken reggel Keszthelyen, a Csabagyöngye utcában. A raj a mentősök által hordágyra rögzített idős beteget létraszer segítségével a családi ház első emeletéről lehozta, majd mentőautóba segítette.

8:08 | Alsópáhok: Fa villanyoszlop lábazata égett Alsópáhokon, az Árnyas lakópark közelében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a mintegy két méteren égő, izzó részt vízsugárral eloltották, majd a helyszínt átadták az áramszolgáltató szakembereinek.   

14:52 | Tótszerdahely: Sétáltatás közben a Murába ugrott egy kutya, akit gazdái önerőből nem tudtak kimenteni Tótszerdahely külterületén. A murakeresztúri önkéntes tűzoltók mentőkötél és kéziszerszámok segítségével rövid idő alatt kimentették a bajba jutott állatot. 

17:47 | Letenye: 150 négyzetméteren égett a száraz avar és a nádas Letenye külterületén. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a lángokat. 

18:17 | Keszthely: Használaton kívüli ipari vágányra dőlt egy hétméteres fa Keszthelyen, a 76-os főút mellett. A város hivatásos tűzoltói a fát motoros láncfűrésszel eltávolították.


További beavatkozásaink: 2021.04.01. | 2021.04.03. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap