Tűzoltói beavatkozások - 2021.03.31. (szerda)

2021. március 31. 12:58

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

11:25 | Kemendollár: Villanyoszlopnak csapódott, majd az árokba csúszott egy személyautó szerda délelőtt Kemendolláron, a Kossuth Lajos utcában. A helyszínre elsőként a helyi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik a balesetet szenvedett járművet áramtalanították. Ezután a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókkal közösen a forgalmi akadályt megszüntették.  A villanyoszlop sérült, közlekedést veszélyeztető kábeleit eltávolították az úttestről, majd a helyszínt átadták az áramszolgáltató szakembereinek. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom a jelzett útszakaszon szünetelt. 

11:38 | Alsónemesapáti: Hulladékok, köztük műanyag tárgyak és fémdobozok égtek néhány négyzetméteren Alsónemesapátiban, a Csönkölej hegyen. A tüzet, ami a közeli erdőt, továbbá autókat és egy ingatlant is veszélyeztetett a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A raj a tűz közeléből két PB palackot is eltávolított, amelyeket nem ért hőhatás. 

14:39 | Csörnyeföld: Két kamion ütközött egymással az M70-es autópálya 16-os kilométerénél, Csörnyeföld közelében. A helyszínre a letenyei hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a forgalmi akadály megszüntetésében segítették a műszaki mentést végző, lenti székhelyű LE-KO Kft. szakembereinek munkáját. A beavatkozás idejére a jelzett útszakasz forgalma szünetelt. A raj a helyszínt átadta a kamionmentőknek.


További beavatkozásaink: 2021.03.30. | 2021.04.01. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap