Tűzoltói beavatkozások - 2021.03.30. (kedd)

2021. március 30. 23:39

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

15:08 | Rédics: Kukoricatarló égett egy hektáron kedden délután a 75-ös főút Rédics és Lenti közötti szakaszán. A helyszínre a lenti hivatásos tűzoltók vonultak, akik vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat. Az esettel kapcsolatos közleményünket itt olvashatják. 

15:32 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő egy zalaegerszegi, Határjáró utcai lakásban. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a tulajdonos az ingatlant átszellőztette. A raj az eredeti állapot visszaállítása után a vízmelegítőnél magas értéket mért, és az érzékelőből kiolvasott adatok is igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre időközben a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek, akik a készülék használatát megtiltották.       

16:46 | Várvölgy: Nyolc hektáron erdő, aljnövényzet és elszáradt farönkök égtek kedden délután Várvölgy külterületén. A helyszínre a keszthelyi, a zalaegerszegi, az ajkai, a marcali, a pacsai, a badacsonytomaji és a zalakarosi hivatásos tűzoltók, valamint a sümegi és balatongyöröki önkéntes tűzoltók vonultak. Bár az oltási munkálatokat a szeles időjárás és a terepviszonyok is nehezítették, a rajok a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával vízsugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az oltást közel harminc, helyi önkéntes civil is segítette kéziszerszámokkal. A helyszínre a Katasztrófavédelmi Mobil Labort is riasztották, ami folyamatos méréseket végzett, ám olyan értéket, amely a veszélyességi értékhatárt meghaladta volna, nem mértek. 

18:34 | Nagykanizsa: Otthonában elesett, ezért a segítségére sietőknek sem tudott ajtót nyitni egy idős ember Nagykanizsán, egy Csokonai utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltói a földszinti lakásba az ablakon keresztül bejutottak, majd a bajbajutottat átadták a mentősöknek.  

19:49 | Nagykanizsa: Összehordott növényi és kommunális hulladék égett néhány négyzetméteren kedden este Nagykanizsán, a Hegyalja út és a Kökény utca kereszteződésében. A közeli farakásokat veszélyeztető tüzet a helyi hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották. 

21:14 | Molnári: Aljnövényzet égett mintegy ötven négyzetméteren Molnáriban, a Hevesi Jenő utcában. A helyszínre a murakeresztúri önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a közeli nádast veszélyeztető tüzet puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották. 


További beavatkozásaink: 2021.03.29. | 2021.03.31. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap