Tűzoltói beavatkozások – 2021.03.28. (vasárnap)

2021. március 28. 20:20

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:27 | Csákány: Húsfüstölés közben kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy tíz négyzetméteres melléképület a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén fekvő Csákányban, a Béke utcában. A helyszínre a zalakarosi hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a lángok továbbterjedésének elkerülése érdekében az égő épület melletti tetőt megbontották, majd két vízsugárral eloltották a tüzet.

12:23 | Balatonmagyaród: A templom 15 méter magas ereszcsatornájában rekedt egy macska Balatonmagyaródon, a Petőfi utcában. A helyszínre a zalakarosi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókon kívül Nagykanizsáról létraszer is érkezett, melynek megtelepítése után a tűzoltók a bajba jutott állatot lehozták.

15:41 | Zalaegerszeg: Összehordott szemét égett mintegy száz négyzetméteren Zalaegerszegen, a Pózva utcában. A közeli autókat és összerakott raklapokat veszélyeztető tüzet a város hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. 

17:50 | Zalaegerszeg: Lerakódott korom izzott egy zalaegerszegi, Nekeresdi úti családi ház kéményében. A város hivatásos tűzoltói a kéményre csatlakoztatott kazánból a fűtőanyagot eltávolították, majd átvizsgálták a födémet, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy a kéményt a szakemberrel történő átvizsgáltatásig ne használja. 


További beavatkozásaink: 2021.03.27. | 2021.03.29. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap