Tűzoltói beavatkozások – 2021.03.27. (szombat)

2021. március 27. 13:06

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:58 | Magyarszerdahely: Kisebb bálák kaptak lángra néhány négyzetméteren Magyarszerdahelyen, a Fő út közelében. A gelsei önkéntes tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a lángokat. 

12:05 | Zalamerenye: Kétszáz négyzetméteren égett az avar Zalamerenyén, a Rákóczi utcában. A riasztott zalakarosi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. 

12:30 | Nagykanizsa: Jelzett a kombi kazán mellé telepített szén-monoxid-érzékelő egy Dózsa György utcai lakás fürdőszobájában Nagykanizsán. A lakók a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig a helyiséget kiszellőztették. A raj az eredeti állapot visszaállítása után nem tudta kimutatni a mérgező gáz jelenlétét, ugyanakkor az érzékelő kiolvasása magas értéket mutatott. A gázszolgáltató időközben helyszínre érkező munkatársa a berendezés burkolatát megbontotta, majd az ekkor végzett újabb mérések már kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A szolgáltató a készüléket annak karbantartásáig lezárta.  

13:41 | Zalaszentlászló: Úttest melletti trafó biztosítéka izzott és szikrázott, ami a közeli tujasort és lakóingatlant veszélyeztette Zalaszentlászlón, a Kossuth Lajos utcában. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók az áramszolgáltató kiérkezéséig a helyszínt biztosították. 

16:59 | Zalaegerszeg: Nyílt égésterű gázkészülék mellett jelzett a szén-monoxid-érzékelő szombaton délután Zalaegerszegen, egy Landorhegyi úti társasház egyik lakásában. Kiérkezésig a tulajdonos az ingatlant átszellőztette. A város hivatásos tűzoltói az eredeti állapotokat visszaállítva méréseket végeztek, de a mérgező gáz jelenlétét nem tudták kimutatni. A gázszolgáltató szakembere a készüléket felülvizsgálatig lezárta. 

17:45 | Kisrécse: Lerakódott korom égett egy kisrécsei, Kossuth úti családi ház kéményében. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak, akik a kazánból az éghető anyagot eltávolították. A födémet megbontották, majd légzésvédelem mellett a padlástérbe behatolva kéziszerszámokkal a kéményt kitisztították, a körülötte tapasztalható izzást vízsugárral megszüntették. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok a padlástérben tárolt berendezési tárgyakra nem terjedtek át. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy az égésterméke-elvezetőt a kéményseprővel történő átvizsgáltatásig ne használja.


További beavatkozásaink: 2021.03.26. | 2021.03.28.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap