Tűzoltói beavatkozások – 2021.02.14. (vasárnap)

2021. február 14. 22:43

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

0:51 | Vonyarcvashegy: Lerakódott korom és kátrány izzott egy családi ház kéményében Vonyarcvashegyen, a Liszt Ferenc közben. A keszthelyi hivatásos tűzoltók az égéstermék-elvezetőt kéziszerszámokkal kitisztították, de a kéményseprőkkel történő átvizsgáltatásig használatának mellőzésére figyelmeztették a tulajdonost.  

01:14 | Semjénháza: Kigyulladt egy családi házzal egybeépített, kazánházként funkcionáló melléképület Semjénházán, az Ady Endre utcában. A lángok a letenyei és a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat kiérkezéséig a családi ház padlásterére is átterjedtek. Az egységek végül négy vízsugárral eloltották a tüzet. A tetőszerkezet zártsága miatt – a füst és a gőz eltávolítása érdekében - a tetőgerincet megbontották. 

13:12 | Alsópáhok: Ledőlt egy családi ház kéménye Alsópáhokon, a Fő utcán. A használaton kívüli égéstermék-elvezetőt a keszthelyi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra igénybevételével lebontották, majd a tetőt lécekkel és tartalék cserepek felrakásával kijavították. A beavatkozás ideje alatt a jelzett helyen fél sávra korlátozódott a forgalom. 

18:42 | Zalacsány: Meghibásodott akkumulátor miatt kisebb füst keletkezett egy személyautó motorterében Zalacsányban, a Zrínyi Miklós utcában. A helyszínre érkező keszthelyi raj a sérült akkumulátort eltávolította az autóból. 


További beavatkozásaink: 2021.02.13. | 2021.02.15. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap