Tűzoltói beavatkozások – 2021.02.13. (szombat)

2021. február 13. 22:42

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:15 | Keszthely: Kigyulladt egy húsz négyzetméteres garázs Keszthelyen, a Bercsényi Miklós utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral megfékezték a lángokat. A helyiségből két darab gázpalackot hoztak ki. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok a szomszédos garázsokra nem terjedtek át. 

15:53 | Bak: Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében Bakon, a Kossuth utcában. A lángok a tetőszerkezetre is átterjedtek, amit a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig egy szabadnapos tűzoltó két porral oltó segítségével eloltott. Az egerszegi raj az égéstermék-elvezető környezetét hőkamerával átvizsgálta, de további tűzre utaló nyomokat nem talált. 

16:37 | Külsősárd: Egy családi ház hálószobájában található mennyezett izzott és parázslott Külsősárdon, a Kossuth utcában. A lenti hivatásos tűzoltók a födémszerkezetet kéziszerszámokkal megbontották, ami után kiderült, hogy a kéménybe beépített gerenda gyulladt be. A tüzet vízsugárral eloltották, majd a további problémák elkerülése érdekében hőkamerával átvizsgálták az érintett szakaszt, de tűzre utaló nyomot nem találtak. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy a cserépkályhát és a kéményt szakemberrel történő átvizsgálásig ne használják. 


További beavatkozásaink: 2021.02.12. | 2021.02.14. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap