Tűzoltói beavatkozások – 2021.01.21. (csütörtök)

2021. január 21. 08:20

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:55 | Zalaegerszeg: Otthona egyik helyiségében rosszul lett, annak ajtaját pedig belülről bezárta egy idős ember csütörtök hajnalban Zalaegerszegen, egy Platán sori társasház első emeleti lakásában. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal az ajtót kinyitották, a beteget pedig átadták a mentőszolgálat munkatársainak. 

7:08 | Felsőrajk: Villanyvezetékre dőlt és a közlekedést veszélyeztette egy 15 méteres fenyőfa Felsőrajkon, a Szabadság utcában. A pacsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal eltávolították a fát, az utat pedig megtisztították. 

7:37 | Zalaszentiván: Árokba csúszott egy személygépkocsi Zalaszentivánon, a Hunyadi János utcában. A balesetet szenvedett autót a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd kihúzták az árokból és biztonságos helyre vontatták. 

8:44 | Nagykanizsa: Kisteherautó és személygépkocsi ütközött a 7-es főúton, Nagykanizsa közelében. A letenyei hivatásos tűzoltók a balesetben érintett járműveket áramtalanították. 

10:15 | Zalaszentgrót: Egy magatehetetlen idős beteg otthonába történő bejutáshoz nyújtottak technikai segítséget a város önkormányzati tűzoltói Zalaszentgróton, a Bethlen Gábor utcában. A bejutás után a bajbajutottat átadták a mentősöknek.  

16:49 | Nagykanizsa: Gépet szállító teherautó szakított ki egy elektromos kábelt egy nagykanizsai, Homokkomáromi utcai családi házból. A kábel forgalmi akadályt képezett, amit a helyszínre érkező nagykanizsai hivatásos tűzoltók szüntettek meg. 

18:16 | Nagykanizsa: Lerakódott korom égett egy nagykanizsai, Szentendrey Edgár utcai családi ház kéményében. A városi hivatásos tűzoltók a kémény tisztító nyílásán keresztül a felhalmozódott kormot és kátrányt eltávolították, az égést megszüntették. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy kéményseprői átvizsgálásig az égéstermék-elvezetőt ne használja. 

18:19 | Zalaegerszeg: Otthonában elesett, így ajtót nyitni sem tudott egy idős ember Zalaegerszegen, egy Göcseji úti társasház első emeleti lakásában. A bejutáshoz a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók nyújtottak technikai segítséget a mentősöknek. A raj a bajbajutottat a mentőautóig levitte és átadta a mentőszolgálatnak.


További beavatkozásaink: 2021.01.20. | 2021.01.22. 

Fotó: Cseresznyés Dániel tű.hadnagy - Nagykanizsa HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap