Tűzoltói beavatkozások – 2021.01.22. (péntek)

2021. január 22. 10:12

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

5:06 | Zalaszentiván: Árokba csúszott és az oldalára dőlt egy személygépkocsi péntek hajnalban Zalaszentivánon, a Hunyadi utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a balesetet szenvedett járművet áramtalanították, majd kézi erővel kerekeire állították és biztonságos helyre tolták. 

10:56 | Zalaegerszeg: Gumiabroncsok és tuja égett egy zalaegerszegi, Egervári úti autókereskedés területén. A városi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Gyors beavatkozásukkal a lángok továbbterjedését megakadályozták. 

16:31 | Sormás: Kigyulladt egy kisbusz péntek délután a 7-es főúton, Sormás és Eszteregnye között. A riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a lángokat, majd visszahűtötték a járművet. 

17:01 | Zalaegerszeg: Fordulás közben elakadt és forgalmi akadályt képezett egy nyerges vontató Zalaegerszegen, a Sashegyi úton. A város hivatásos tűzoltói vonórúddal visszahúzták a teherjárművet az úttestre, amely így folytatni tudta útját. 

17:35 | Letenye: Egy 120 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete, valamint az emeleti helyiségek égtek teljes terjedelemben Letenyén, a Rákóczi Ferenc utcában. A letenyei hivatásos és önkéntes, valamint a nagykanizsai hivatásos tűzoltók három vízsugárral megfékezték a lángokat. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok a földszintre nem terjedtek át.  

19:15 | Sármellék: Kicsúszott a helyéről egy fatüzelésű kályha füstcsöve, emiatt füsttel telítődött egy ingatlan lakóhelyisége Sármelléken, a Kishegyi szőlőhegyen. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a tüzelő-fűtő berendezésből a parazsat eltávolították, az épületet pedig átszellőztették. Emellett felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy az égéstermék-elvezetőt kéményseprői átvizsgálásig ne használja.  

23:39 | Keszthely: Lesodródott az úttestről, kidöntött egy távközlési oszlopot majd egy magánlakás udvarán fának csapódott egy személygépkocsi péntek éjszaka Keszthely kertvárosában, a Bikedi soron. A város hivatásos tűzoltói az áramtalanítást csak azután tudták végrehajtani, miután a fát motoros láncfűrésszel legallyazták. Ezt követően csapszegvágóval a motortét ajtaját kinyitották, és áramtalanították a járművet.  


További beavatkozásaink: 2021.01.21. | 2021.01.24. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap