Tűzoltói beavatkozások – 2020.12.19. (szombat)

2020. december 19. 20:06

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

7:39 | Letenye: Elektromos zárlat okozott tüzet egy konténerből kialakított mellékhelyiségben az M7-es autópályán, egy Letenyéhez közeli pihenőhelyen. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig a rendőrség helyszínen tartózkodó munkatársai porral oltóval megkezdte a lángok oltását. A tűzoltók a még izzó részeket egy vízsugárral eloltották. 

23:59 | Kehidakustány: Fából készített illemhely égett teljes terjedelmében szombaton késő este Kehidakustányban, a Malom utcában. A lángok a mellette lévő épületrész szarufáira is átterjedtek, amit a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltottak.  

Szombaton négy alkalommal nyújtottak technikai segítséget a mentősöknek a zalai tűzoltók.  Zalakaroson egy Csermely utcai családi ház első emeletéről, Keszthelyen egy Mély úton található családi házából, míg Nagykanizsán egy Városkapu körúti társasház harmadik emeleti lakásából hoztak le bajbajutottat a városok hivatásos tűzoltói, majd átadták őket a mentőszolgálat munkatársainak.  Zalaegerszegen pedig egy a Landorhegyi úti társasház második emeleti lakásába történő bejutáshoz nyújtottak műszaki segítséget a város hivatásos tűzoltói, akik a bejutás után egy ellátásra szoruló idős beteget átadtak a mentősöknek. 


További beavatkozásaink: 2020.12.17. | 2020.12.20. 

Fotó: Letenye Katasztrófavédelmi Őrs


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap