Tűzoltói beavatkozások – 2020.12.20. (vasárnap)

2020. december 20. 18:02

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

12:35 | Zalakaros: Árokba borult és kidöntött egy villanyoszlopot egy személyautó Zalakaros külterületén, az Újfalu utcában. A város hivatásos tűzoltói a balesetet szenvedett járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. 

14:07 | Felsőpáhok: Tűz keletkezett egy családi ház alagsorában lévő kazánhelyiségben Felsőpáhokon, a Diófa utcában. A lángok az ott tárolt anyagokra is átterjedtek. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók az épület áramtalanítását követően két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a lakótérre nem terjedt át. A pincét átszellőztették, az abban tárolt, még épen maradt tűzveszélyes anyagokat pedig eltávolították.    

Két alkalommal is vonatgázoláshoz riasztották a zalai tűzoltókat vasárnap. Délután Zalaegerszegen, a Batthyány utcai vasúti átjáró közelében gázolt el egy embert a vonat. A város hivatásos tűzoltói a forgalom irányításában és az elütött személy felkutatásában segítették a társszervek munkáját. Kora este pedig egy szarvasmarhát gázolt tehervonat Zalakomárban, a Vasút tér közelében. A zalakarosi hivatásos tűzoltók az elpusztult állat tetemét eltávolították a sínpárról. A beavatkozások ideje alatt a vasúti forgalom mindkét helyszínen szünetelt. 


További beavatkozásaink: 2020.12.19. | 2020.12.21. 

Fotó: Keszthely HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap