Tűzoltói beavatkozások – 2020.12.17. (csütörtök)

2020. december 17. 16:02

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:44 | Nagykanizsa: Egy ellátásra szoruló beteg mozgatásához nyújtottak segítséget a mentőszolgálat munkatársainak a nagykanizsai hivatásos tűzoltók csütörtökön hajnalban Nagykanizsán, a Platán soron.

12:32 | Keszthely: Csütörtökön kora délután egy hattyú szorult be Keszthelyen egy a Balaton parti pavilonsoron kialakított vasbetonszerkezetbe. A riadt állatot a keszthelyi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt kiszabadították, így az sértetlenül elrepült. 

13:21 | Zalaegerszeg: Hibás gázkészülék miatt került szén-monoxid csütörtök délután Zalaegerszegen, egy Bozsoki utcai családi ház fürdőszobájába. Az ott tartózkodó személyt szén-monoxid-mérgezés gyanújával a menőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók az épületben műszereikkel kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az érintett gázkészüléket a szolgáltató kizárta a fogyasztásból.

16:33 | Pölöske: Menet közben kigyulladt egy személyautó a 75-ös főúton, Pölöske közelében. Kiérkezésig az autó sofőrje megkezdte az oltást. A motortérből felcsapó lángokat a pacsai hivatásos tűzoltók vízsugárral megfékezték.  

17:15 | Pacsa: Árokba csapódott, majd az oldalára borult egy személygépkocsi a 75-ös főúton, Pacsa közelében. A helyszínre a pacsai és a keszthelyi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik az áramtalanítás után feszítővágó segítéségével a gépjárművet megemelték, egy sérültet pedig kihúztak a kocsi alól. A rendőrség kérésére a helyszín megvilágításában segítettek. A beavatkozás ideje alatt a forgalom az útszakaszon szünetelt. 


További beavatkozásaink: 2020.12.16. | 2020.12.19.

Fotó: Pacsa Katasztrófavédelmi Őrs

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap