Tűzoltói beavatkozások – 2024.08.22. (csütörtök)

2024. augusztus 22. 14:27

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:57 | Zalaegerszeg: Nem tudott bejutni egy beteghez a rokona Zalaegerszegen, egy Kovács Károly téri társasházban. A város hivatásos tűzoltói az erkélyen keresztül bejutottak az ingatlanba, ahol egy magatehetetlen, életjelet nem adó személyt találtak, akit átadtak a mentőknek. 

11:28 | Zalaegerszeg: Bitumentekercsek égtek egy ipari üzem területén Zalaegerszegen, a Zrínyi Miklós úton. A város hivatásos, valamint a létesítmény tűzoltói a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett habosított vízsugarakkal rövid idő alatt megfékezték a tüzet. Az egységek munkáját munkagépek is segítették. A helyszínre a katasztrófavédelmi mobil labor is kivonult, amelynek mérései veszélyes anyag jelenlétét nem mutatták ki a levegőben.  

17:15 | Keszthely: Nem tudott bejutni egy személy az idős, beteg hozzátartozójához Keszthelyen, egy Szendrey Júlia utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével a mentők bejutottak a bajbajutotthoz, majd megkezdték az ellátását. 

17:38 | Vállus: Ötven köbméternyi farakat gyulladt ki Válluson, a Rákóczi utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az egységek munkáját egy Ajkáról érkező vízszállító és egy erdészeti munkagép is segítette. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a többi rakatra nem terjedt át. 


További beavatkozásaink: 2024.08.21. | 2024.08.23. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap