Tűzoltói beavatkozások – 2024.07.21. (vasárnap)

2024. július 21. 20:19

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

06:47 | Keszthely: Egy idős ember kért segítséget kiabálva, amelyet szomszédai meghallottak, ám bejutni nem tudtak hozzá Keszthelyen, egy Napsugár utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltói bejutottak az ingatlanba, ahol megtalálták a bajbajutottat, akit átadtak a mentőknek.  

17:54 | Keszthely: Cserélés közben ereszteni kezdett egy szén-dioxid-palack egy vendéglátóhelyen Keszthelyen, a Kossuth Lajos utcában. A város hivatásos tűzoltói kivitték a helyiségből a palackot, eltávolították a védőkupakját, majd biztonságosan kieresztették belőle a szén-dioxidot. 

18:53 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Dózsa György utcai társasházban. A jelzőkészülék egy nyílt égésterű gázberendezés közelében hívta fel a figyelmet a bajra. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek, melyek igazolták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység a helyszínt átadta a gázszolgáltatónak.  

22:49 | Kispáli: Teljes terjedelmében égett egy húsz négyzetméteres, családi házzal egybeépített melléképület Kispáliban, a József Attila utcában. A lángok a száz négyzetméteres főépület tetőszerkezetére, illetve az itt kialakított tetőtéri beépítésre is átterjedtek. Az esethez riasztott zalaegerszegi és körmendi hivatásos tűzoltók a közművek elzárását követően, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. Az oltási munkálatok során a tűzoltók két propánbutángáz-palackot távolítottak el az égő lakrészből, valamint kimentettek egy nyulat is. Az egységek a családi ház tetőszerkezetét megbontották, majd a még égő, izzó részeket is eloltották. 


További beavatkozásaink: 2024.07.20. | 2024.07.22. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap