Tűzoltói beavatkozások – 2024.07.20. (szombat)

2024. július 20. 20:13

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:10 | Gyenesdiás: Egy hektáron égett egy erdő aljnövényzete Gyenesdiás külterületén, a Szépkilátóhoz közel. A tűz néhány fába és fatuskóba is belekapott, ráadásul egy nehezen megközelíthető helyen csapott fel. Az esethez a keszthelyi, a badacsonytomaji és a pacsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, közel öt órás oltási munka után tudták megfékezni a lángokat vízsugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal. 

07:18 | Zalaegerszeg: Villanyoszlopnak hajtott és kitörte azt egy személygépkocsi Zalaegerszegen, a Báthori István utcában. A kidőlt oszlop egy közeli üzlet kerítésében is kárt okozott. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, melyben csak a sofőr utazott. Az egység autómentőre segítette a balesetet szenvedett gépkocsit, majd a helyszínt átadta az áramszolgáltatónak. 

08:08 | Balatonszentgyörgy: Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 76-os főúton, Balatonszentgyörgy közelében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Személyi sérülés nem történt. 

08:49 | Pölöske: Árokba csúszott egy kisteherautó a 75-ös főúton. Pölöske térségében. A pacsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelynek két utasa nem sérült. Az egység kiemelte a gépkocsit az árokból, majd autómentőre segítette, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt. 

10:32 | Keszthely: Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi motortere Keszthelyen, a Tapolcai úton. A város hivatásos tűzoltói két porral oltóval és vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

12:13 | Nemesapáti: Szalagkorlátnak csapódott egy személygépkocsi a 76-os főúton, Nemesapáti térségében, a nagykapornaki kanyar közelében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelynek négy utasa nem sérült. 

15:16 | Zalaegerszeg: Személyautó és egy helyi járatú autóbusz ütközött össze Zalaegerszegen, a Landorhegyi út és a Csertán Sándor utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. Az autóbuszon a sofőrrel együtt összesen hatan utaztak, személyi sérülést nem szenvedtek, míg a gépkocsiban csak a sofőr utazott. 

18:41 | Szepetnek: Veszélyesen megdőlt egy fa és a közlekedést akadályozta a 6834-es úton, Szepetnek és Semjénháza között. A nagykanizsai hivatásos, valamint a szepetneki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 


További beavatkozásaink: 2024.07.19. | 2024.07.21. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap