Tűzoltói beavatkozások – 2024.07.15. (hétfő)

2024. július 15. 09:02

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

05:20 | Letenye: Ágyrács közé szorult egy idős ember Letenyén, egy Kárpáti utcai egészségügyi intézményben. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal rövid idő alatt kiszabadították a bajbajutottat átmeneti fogságából. 

05:41 | Nagykanizsa: Betegmozgatásban kértek segítséget a mentők a város hivatásos tűzoltóitól Nagykanizsán, a Városkapu körúton. Az egység a beteget otthonából lehozta és mentőautóba segítette. 

10:30 | Nagykanizsa: Menet közben füstölni kezdett egy személyautó motortere az M7-es autópálya szabadhegyi lehajtójánál, Nagykanizsa közelében. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésekor izzásra, tűzre utaló jel már nem volt. Az egység áramtalanította és biztonságos helyre vontatta a gépjárművet, amelynek két utasa nem sérült.  

11:27 | Bázakerettye: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Bázakerettyén, a József Attila utcában. A letenyei önkéntes tűzoltók az ablakon keresztül bejutottak az ingatlanba, ahol megtalálták a bajbajutottat, akik átadtak a mentőknek. 

13:38 | Nagykanizsa: Letört egy hársfa ága és a gyalogos közlekedést veszélyeztette Nagykanizsán, a Garay utcában. A város hivatásos tűzoltói eltávolították az ágat. 

14:31 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Platán sori társasház egyik lakásában. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek, és egy nyílt égésterű vízmelegítő közelében kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység átadta a helyszínt a gázszolgáltató szakemberének. Személyi sérülés nem történt. 


További beavatkozásaink: 2024.07.14. | 2024.07.16. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap