Tűzoltói beavatkozások – 2024.07.14. (vasárnap)

2024. július 14. 10:40

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:38 | Cserszegtomaj: Száraz aljnövényzet és összehordott szemét égett Cserszegtomaj határában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet.  

05:02 | Keszthely: Üzemanyag folyt az útra egy buszból mintegy háromszáz méteren Keszthelyen, a Mártírok útján. A város hivatásos tűzoltói mentesítő anyaggal felitatták a gázolajat, majd az útszakaszt lezárták és a helyszínt átadták a rendőrségnek és a közútkezelőnek. 

11:55 | Balatongyörök: Összeütközött három személyautó Balatongyörökön, a Szépkilátónál. A keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben összesen hatan utaztak, de senki sem sérült meg. Két autó forgalmi akadályt képezett, ezeket az egység forgalomtól elzárt területre vontatta. 

14:30 | Nagykanizsa: Vágástéri hulladék égett egy bozótos területen Nagykanizsán, a Péterfai utcában. A mintegy száz négyzetmétert érintő lángokat a város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. 

14:57 | Sümeg: Egy hektáron égett az aljnövényzet a vár közelében Sümegen, a Várnagy utcában. A keszthelyi hivatásos, valamint a sümegi önkormányzati és önkéntes tűzoltók három vízsugárral, porral oltókkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a várat veszélyeztető lángokat. Az oltási munkálatokban a helyi lakosok is segítették az egységeket. 


További beavatkozásaink: 2024.07.13. | 2024.07.15. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap