Tűzoltói beavatkozások – 2024.05.26. (vasárnap)

2024. május 26. 09:30

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:58 | Zalaszabar: Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy háromszintes családi ház tetőszerkezete Zalaszabarban, a Kápolna utcában. A zalakarosi, a keszthelyi és a pacsai hivatásos tűzoltók a közművek elzárását követően vízsugarakkal fékezték meg a tüzet. Az egységek megbontották a tető héjazatát, majd a szigetelésben lévő, még izzó részeket is eloltották. A házban hárman tartózkodtak a tűz keletkezésének időpontjában, ám mindannyian sértetlenül elhagyták az épületet. 

11:41 | Kerkáskápolna: Tíz liter olaj folyt egy közterületen lévő vízelvezető árokba egy családi ház udvarán álló hordóból Kerkáskápolnán, a Fő úton. A lenti hivatásos, valamint a bajánsenyei önkéntes tűzoltók az udvarba bejutva biztonságos helyre rakták a hordót, majd beszórták az árkot felitató anyaggal. Ezt követően az olajtól szennyeződött felitató anyagot összegyűjtötték és zsákokba helyezték. 

18:19 | Türje: Akadályozta a közlekedést egy megdőlt fa a 7355-ös úton, Türje külterületén. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. 


További beavatkozásaink: 2024.05.25. | 2024.05.27. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap