Tűzoltói beavatkozások – 2024.03.28. (csütörtök)

2024. március 28. 14:07

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

05:39 | Bajánsenye: Fa dőlt a 7451-es útra Bajánsenye térségében. A kialakult forgalmi akadályt a helyi önkéntes tűzoltók szüntették meg.

10:31 | Zalavár: Két fát is a 6831-es útra döntött a viharos erejű szél Zalavár térségében. A zalakarosi hivatásos tűzoltók a kialakult forgalmi akadályt megszüntették.

11:15 | Zalaegerszeg: Tetőlemezeket bontott meg a szél egy épületen, Zalaegerszegen, a Rákóczi utcában. A hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével leemelték a magasból a közlekedés biztonságát veszélyeztető fémlemezeket.

12:00 | Letenye: A viharos szél által letört, de fennakadt és a gyalogos forgalom biztonságát veszélyeztető termetes ágat emeltek le a magasból a hivatásos tűzoltók Letenyén, a Bajcsy-Zsilinszky utcában.

12:21 | Zalaszentmihály: Otthonában elesett és az érkező segítőknek nem tudott ajtót nyitni egy ember Zalaszentmihályon, a Kossuth Lajos utcában. A pacsai hivatásos tűzoltók az ingatlanba behatoltak, majd a mentőautóba segítették az ellátásra szoruló idős embert.

14:31 | Zalaegerszeg: Két autó ütközött Zalaegerszegen, az Ady utcában. A hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik sérült járművet.

14:50 | Balatonberény: Magáról életjelet nem adó ember otthonába történő bejutás érdekében riasztották a keszthelyi tűzoltókat egy balatonberényi lakóházhoz. A tűzoltók kiérkezése előtt a szomszédok a garázskaput felfeszítve bejutottak az épületbe. Az egészségügyi ellátásra szoruló, otthonában egyedül tartózkodó embert a tűzoltók segítették a mentőautóba helyezni, majd a rendőrség kiérkezéséig felügyelték a felnyitott ingatlant.

15:59 | Nagykanizsa: Azonnali egészségügyi ellátásra szoruló, a mentők kiérkezése előtt eszméletét vesztő ember lakásába történő gyors bejutáshoz nyújtottak segítséget a hivatásos tűzoltók Nagykanizsán, a Kazanlak körúton. A tűzoltók kihúzós létrán át a második emeleti lakás erkélyén keresztül hatoltak be az épületbe és adták át annak lakóját a mentőszolgálat munkatársainak.


További beavatkozásaink: 2024.03.27. | 2024.03.29.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap