Tűzoltói beavatkozások – 2024.02.09. (péntek)

2024. február 09. 07:57

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

06:19 | Magyarszentmiklós: Tartógerenda izzott, továbbá egy mellette tárolt kukoricadaráló és szőnyeg égett el Magyarszentmiklóson, egy Fő utcai lakóház padlásán. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lakók a lángokat néhány vödör vízzel megszüntették. A tűzoltók a még izzó, füstölő, parázsló részeket puttonyfecskendővel eloltották és a gerendát visszahűtötték. A tűz a ház más épületrészeire nem terjedt át.

19:36 | Zalaegerszeg: Kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű és a területen illegálisan lerakott hulladék Zalaegerszeg Pózva városrészében, a 7328-as út közelében. A tüzet a hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

19:46 | Zalaegerszeg: Frontálisan karambolozott két személyautó Zalaegerszegen, a Balatoni úti felüljárón. A baleset következtében egy ember beszorult, őt a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból. 

20:47 | Egeraracsa: Lakóház kéményben lerakódott korom gyulladt megy Egeraracsán, a Kossuth utcában. A pacsai hivatásos tűzoltók a tüzelőanyagot és az égésterméket a fűtőberendezésből eltávolították, majd a kémény belső felületén lerakódott korom kiégését felügyelték. A tűz a ház más épületrészeire nem terjedt át. 


További beavatkozásaink: 2024.02.08. | 2024.02.10.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap