Tűzoltói beavatkozások – 2024.02.08. (csütörtök)

2024. február 08. 07:37

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:04 | Egeraracsa: Teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméteres lakóház Egeraracsán, a Kossuth Lajos utcában. Az esethez riasztott pacsai és zalakarosi hivatásos tűzoltók több oldalról támadva, három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egységek az oltás során egy propánbutángáz-palackot is kihoztak az épületből, amit nem ért hőhatás. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az ingatlant, majd a még izzó, füstölgő részeket vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Az égő épületet az ott élő két ember időben elhagyta, sérülést nem szenvedtek. 

09:10 | Zalaegerszeg: Összeütközött egy autómentő és egy gépkocsi Zalaegerszegen, a Kutasi utcában. A baleset következtében az egyedül utazó sofőr beszorult a személyautóba. Őt a város hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével szabadították ki, de saját lábán el tudta hagyni a járművet, amit az egység áramtalanított. 

09:18 | Nagykanizsa: Kisteherautó és személyautó ütközött össze Nagykanizsán, a Raktárház úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, amelyekben csak a sofőrök utaztak. Az egység megszüntette a forgalmi akadályt, majd autómentőre segítette a sérült autókat.  

13:07 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Köztársaság úti társasház egyik lakásában. A készülék az ingatlanban működő vízmelegítő közelében hívta fel a figyelmet a bajra. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek, amelyek nagy mennyiségben igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett.

13:07 | Pacsa: Szabadtéri égetésből terjedtek át a lángok a szeles idő miatt egy cserjékkel és száraz fűvel teli területre Pacsánál, a 75-ös főút közelében. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a mintegy ötven négyzetméteren égő tüzet.

17:34 | Zalaszentgrót: Mintegy két hektáron égett a száraz fű Zalaszentgrót külterületén, a 7352-es út közelében. A közeli nádast is veszélyeztető lángokat a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók fékezték meg.

21:51 | Letenye: Szalagkorlátnak ütközött majd a tetejére borult egy személyautó az M70-es autópályán, Letenye térségében. A járműben hárman utaztak, akik a letenyei hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt önerejükből kiszálltak abból. A tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 


További beavatkozásaink: 2024.02.07. | 2024.02.09. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap