Tűzoltói beavatkozások – 2024.02.02. (péntek)

2024. február 02. 11:45

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:21 | Pacsa: Kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház használaton kívüli kéményének külső szigetelése, a lángok pedig elérték a tetőléceket is Pacsán, a Béke utcában. A mintegy tíz négyzetméter érintő tüzet a város hivatásos tűzoltói vízsugárral oltották el, miután megbontották a tetőszerkezetet.  

10:09 | Zalaegerszeg: Két személyautó és egy távolsági busz ütközött össze Zalaegerszegen, a Falumúzeum utca és az Ola utca kereszteződésében. A baleset következtében az egyik autó sofőrje beszorult. Őt a város hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével kiszabadították, majd átadták a mentőknek. A buszon a vezetővel együtt tizenheten utaztak, közülük senki sem sérült meg.  

10:27 | Letenye: A zárszerkezet meghibásodása miatt egy gardróbszekrény foglyává vált egy kisgyermek Letenyén, a Fenyő utcában. A kis bajbajutott segítségére a város hivatásos tűzoltói siettek, akik kézi pumpa és ajtófeszítő alkalmazásával kiszabadítottak, majd átadták az édesanyjának. 

16:20 | Keszthely: Ötszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet Keszthelyen, a Kárpát utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

18:57 | Hosszúvölgy: Kigyulladt a tetőszerkezet egy családi házhoz épített melléképület kéménye mellett Hosszúvölgyön, Petőfi utcában. Mire a nagykanizsai hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a szomszédok a lánggal égést megszüntették. Az egységek megbontották a tetőt, a még izzó részeket eloltották, majd a kéményben is megszüntették az égést. A füstelvezetőbe egy gerenda volt beépítve, ami szintén égett, de a tűzoltók eloltották. 


További beavatkozásaink: 2024.02.01. | 2024.02.03. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap