Tűzoltói beavatkozások – 2024.01.09. (kedd)

2024. január 09. 16:38

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

16:34 | Keszthely: Aggódó szomszéd értesítette a segélyhívót egy keszthelyi társasházból, mert a mellette lévő lakásban élő idős asszony nem reagált semmire, ugyanakkor a lakás ajtaja tárva volt, ám az elé szerelt rács zárva. Még a tárcsázott mobiltelefonjának csörgése is a folyosóra hallatszott. A keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a rácsot befeszítve lehetővé tették az időközben kiérkező társszervek lakásba jutását. Mint kiderült az aggodalom alaptalannak bizonyult, mert az idős lakó nem is tartózkodott otthonában.

16:55 | Gyenesdiás: Előkerti gázórának gurult egy nem megfelelően rögzített parkoló személykocsi Gyenesdiáson, a Petőfi utcában. Az ütközés miatt a gázóra kiszakadt a helyéről és a földgáz ömleni kezdett. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a gázvezeték szabadon maradt csonkja körül gyorsan körbeásták a talajt, majd csőszorítóval összepréselték a vezetéket, így a gázszivárgás megszűnt. 

20:23 | Muraszemenye: Szikrákat szórt a kéménye és füst áramlott a padlásteréből egy lakóháznak Muraszemenyén, a II. Rákóczi Ferenc utcában. A letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók is a helyszínre érkeztek, aki eltávolították a kéményből, valamint a tüzelőberendezésből a tüzelőanyagot és az izzó, parázsló részeket, majd kitisztították a kéményt. A kéménytűz a lakóház épületszerkezeteire nem terjedt át. 


További beavatkozásaink: 2024.01.08. | 2024.01.10.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap