Tűzoltói beavatkozások – 2024.01.08. (hétfő)

2024. január 08. 10:49

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:10 | Pusztaszentlászló: Teljesen elzárta a közlekedés elől egy kidőlt fa a 7536-as utat, Pusztaszentlászló térségében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a fát feldarabolták és felszabadították az utat a közlekedők számára.

01:54 | Dobri: Egy viharos erejű széllökés fát döntött a 7538-as útra Dobri térségében. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók a fát motoros fűrésszel feldarabolták majd eltávolították az útról.

04:31 |Söjtör: Egy fa dőlta Söjtör és Tófej közötti útra, elzárva azt a közlekedés elől. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók számolták fel a kialakult forgalmi akadályt.

05:58 | Zalaegerszeg: Egy fa dőlt Zalaegerszegen a Gévahegyi útra és elzárta azt a közlekedés elől. A hivatásos tűzoltók a fát motoros fűrésszel feldarabolták és a forgalmi akadályt megszüntették.

06:34 | Szentpéterfölde: Kéményben lerakódott korom gyulladt meg Szentpéterföldén, a Kossuth utca egyik családi házában. A lenti hivatásos tűzoltók a kéményből az izzó részeket távolították, a kémény környezetét átvizsgálták, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy a tüzelőberendezést a kémény szakemberrel történő átvizsgáltatásáig ne használják.

07:41 | Zalaegerszeg: Ház falának ütközött egy személyautó Zalaegerszegen, a Hunyadi utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd segítettek a mentőknek a járművezetőt a mentőautóba helyezni, továbbá közreműködtek a forgalom irányításában is a műszaki mentés időtartama alatt.

08:05 | Bucsuta: A viharos szél félbetört, majd villanyvezetékre és az úttestre döntött egy kiszáradt fenyőfát Bucsután, az Ady utcában. A letenyei hivatásos tűzoltók eltávolították a fát a vezetékekről és az úttestről is, miután az áramszolgáltató szakemberei az érintett vezetékszakaszt ideiglenesen áramtalanították.

09:42 | Vonyarcvashegy: Tizenöt méter magas fenyő dőlt meg veszélyesen Vonyarcvashegyen, a Vörösmarty utcában. A fa gyökerei a környező talajt is feltépték és fennállt annak a közvetlen lehetősége, hogy kidől és a mellette húzódó villanyvezetéket is elszakítja. A keszthelyi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétráról a fát visszadarabolták és a kialakult veszélyhelyzetet megszüntetek.

11:37 | Kemendollár: Az ételt kiszállító idősgondozónak nem tudott ajtót nyitni egy ember Kemendolláron, a Kemendi utcában. A helyi önkéntes és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók is helyszínre vonultak. A tűzoltók felnyitották az ingatlant, majd az időközben kiérkező mentőbe segítették az egészségügyei ellátásra szoruló idős embert.

13:08 | Zalaegerszeg: A korláthoz rögzített redőnyszerkezetet bontott meg a viharos erejű szél Zalaegerszegen, egy Köztársaság úti tízemeletes egyik erkélyén. A gyalogos és gépjármű forgalom biztonságát veszélyeztető szerkezetet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók ideiglenesen megerősítették, hogy az már veszélyt ne jelentsen, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy szakemberrel javíttassa meg.

16:48 | Nagykanizsa: Két személyautó ütközött Nagykanizsán, a Rózsa utcában. A járművekben összesen hatan utaztak, de senki sem sérült meg. Az egyik jármű komolyabban megrongálódott, így azt a helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd átadtál a helyszínt az időközben kiérkező rendőröknek.

17:07 | Zalaegerszeg: Több napja nem adott magáról egy ember életjelet Zalaegerszegen, egy Landorhegyi úti társasházban. A szomszéd látta, hogy a kulcs belülről a zárban van, így tárcsázta a segélyhívót. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók az ajtót felfeszítették, majd átadták a helyszínt az időközben kiérkező társszerveknek.

20:31 | Zalaegerszeg: Árokba csapódott egy személyautó a 7401-es út Zalaegerszeg és Gellénháza közötti szakaszán, a kökényesmindszenti elágazó közelében. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig kiszállt az autóból. A tűzoltók áramtalanították a gépjárművet, majd a kárhely megvilágításával segítették a rendőrségi helyszínelést.


További beavatkozásink: 2024.01.07. | 2024.01.09.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap