Tűzoltói beavatkozások – 2024.01.01. (hétfő)

2024. január 01. 07:42

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:03 | Zalaegerszeg: Tujasor égett két méter hosszan Zalaegerszegen, a Lőrinc barát utcában. A tüzet - amelyet feltehetően egy a közelből érkező pirotechnikai eszköz okozhatott – a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lakóház tulajdonosa eloltotta. A tűzoltók a helyszínt átvizsgálták, de további tűzre utaló nyomokat nem találtak.

00:07 | Egervár: Terebélyes fa dőlt a 74-es útra, a Zalaegerszeg és Egervár közötti szakaszon. A fát későn észlelő személyautó az ütközés elkerülése érdekében a vízelvezető árokba hajtott. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók az autót kivontatták, ami folytathatta az útját. Ezt követően a fát motoros fűrésszel feldarabolták és a kialakult forgalmi akadályt megszüntették.

00:50 | Csonkahegyhát: Mintegy hat méter hosszan égett a tujasor egy csonkahegyháti lakóház előkertjében. A tűzesethez a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották. Kiérkezésükig a helyiek a tüzet – amelyet feltehetően pirotechnikai eszköz okozott – eloltották. A tűzoltók a helyszínt átvizsgálták, további tűzre utaló körülményt nem találtak. A lángok a lakóépületre nem terjedtek át.

17:24 | Zalabér: Otthonában rosszul lett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalabérben, a Rákóczi Ferenc utcában. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók technikai segítségével a mentők bejutottak az épületbe, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását. 

19:22 | Nagykanizsa: Otthonában esett el egy idős ember, a segítségére érkezők pedig nem tudtak bejutni hozzá Nagykanizsán, egy Kisfaludy Sándor utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltói bejutottak a lakásba, majd a beteget átadták a mentőknek. 


További beavatkozásaink: 2023.12.31. | 2024.01.02.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap