Tűzoltói beavatkozások – 2023.12.03. (vasárnap)

2023. december 03. 21:47

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

02:41 | Zalaegerszeg: Egy idős ember önerejéből nem tudott kiszállni fürdőkádjából Zalaegerszegen, a Rákóczi úton, egy társasházi lakásban. Hosszú órákon át ült a kádban, s mivel nem volt kit telefonon felhívnia, aki segíthetne, végül a 112-es segélyhívóhoz fordult. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy világítóablakot betörve jutottak be a belülről zárt lakásba és nyújtottak segítséget az idős embernek.

13:42 | Kemendollár: Víz árasztotta el egy lakóház pincéjét Kemendolláron, a Kossuth Lajos utcában. A helyi önkéntes tűzoltók a vizet a pincéből kiszivattyúzták.

14:04 | Nagykanizsa: Kigyulladt egy nyolcvan négyzetméteres lakóház Nagykanizsán, az Ezerjó utcában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók vízsugarakkal oltották el a lángokat. A tűzoltók az oltás során kihoztak az épület pincéjéből három gázpalackot is.

19:28 | Bak: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Bakon, egy Táncsics utcai családi házban. Az esethez riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók méréseket hajtottak végre az ingatlanban, amelyek kis mennyiségben ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett. 

20:02 | Zalaegerszeg: Egy személyautó motorterében csaptak fel a lángok Zalaegerszegen, a Bozsoki hegyi úton. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet és hűtötték vissza a felhevült motorteret.

22:30 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Arany János utcai családi házban. A készülék egy cserépkályha közelében hívta fel a figyelmet a bajra. A város hivatásos tűzoltói visszaállították az eredeti körülményeket, majd méréseikkel igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a fűtőberendezést a kéményseprővel történő felülvizsgáltatásig ne használja. 


További beavatkozásaink: 2023.12.02. | 2023.12.04.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap