Tűzoltói beavatkozások – 2023.12.02. (szombat)

2023. december 02. 16:33

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

12:40 | Galambok: Akácfa dőlt ki a helyéről Galambokon, a Halastó út mellől. Az úttest felett keresztbe dőlt fát egy villanyvezeték tartotta. Az áramszolgáltató közreműködésével, a vezeték leválasztását követően a zalakarosi hivatásos tűzoltók a fát a vezetékről eltávolították és a kialakult forgalmi akadályt megszüntették.

19:05 | Hévíz: Egy törött kéményajtó egyik darabja kiesett a helyéről és a kéményből kihulló parázs meggyújtotta a környezetében lévő éghető tárgyakat Hévízen, egy Egregyi úti lakházban. A lángokat a lakók gyorsan megfékezték, az időközben kiérkező keszthelyi hivatásos tűzoltók pedig eloltották a még izzó részeket. A tűz a lakóház épületszerkezeteire nem terjedt át. A kémény másik tisztítóajtaja is rossz állapotban volt, így a további használatát megtiltották.

21:12 | Zalaegerszeg: Otthonában elesett és megsérült, de a segítségére érkezőknek nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalaegerszegen, a Sütő utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók egy nyitott tetőtéri ablakon át hatoltak be a harmadik emeleti lakásba, majd az ajtót belülről kinyitva átadták a sérültet a mentőszolgálatnak.

21:57 | Zalaegerszeg: Tisztálkodás közben lett rosszul két ember Zalaegerszegen, egy Mártírok útjai társasházi lakásban. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik kézi műszerrel méréseket végeztek, de nem volt kimutatható ekkor már szén-monoxid jelenléte a fürdőszoba légterében. A tűzoltók a gázszolgáltatót és a kéményseprőket is értesítették. A mentőszolgálat a lakásban tartózkodó három embert megfigyelésre a kórházba szállította, mert felmerült a szén-monoxid mérgezés gyanúja. A lakásban nem üzemelt szén-monoxid érzékelő.


További beavatkozásaink: 2023.12.01. | 2023.12.03.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap