Tűzoltói beavatkozások – 2023.11.04. (szombat)

2023. november 04. 10:00

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:20 | Zalacsány: Tűz ütött ki egy családi ház egyik szobájában Zalacsányon, a Bocskai István utcában. A lángok az épület többi helyiségére, majd a tetőszerkezetére is átterjedtek. Az esethez riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. Az egységeknek a tetőn sikerült megállítaniuk a tűz továbbterjedését, azonban az ott lévő cserepeket mintegy harminc négyzetméteren meg kellett bontaniuk, hogy a még izzó részeket eloltsák. Az ingatlant az ott élők időben elhagyták, így személyi sérülés nem történt. A ház ugyanakkor lakhatatlanná vált, lakosságvédelmi intézkedésre azonban nem volt szükség.

09:52 | Nagykanizsa: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Nagykanizsán, a Csengery úton. A város hivatásos tűzoltói a bejutást követően a bajbajutottat átadták a mentőknek, majd segítettek mentőautóba helyezni.

17:05 | Rezi: Hídfőnek ütközött egy személygépkocsi Reziben, a Rákóczi utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amiben csak a sofőr utazott. 

21:32 | Galambok: Összeütközött, majd árokba csapódott két személygépkocsi a 7-es főút 194-es kilométerénél, a galamboki elágazónál. Az egyik járműből kiesett egy ember, akit a vízelvezető árokban találtak meg a műszaki mentést végző nagykanizsai és zalakarosi hivatásos tűzoltók. Egy másik ember beszorult ugyanebbe a gépkocsiba. Őt feszítővágóval szabadították ki az egységek, majd áramtalanították az autókat. A helyszínen a műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A járművekben összesen öten utaztak. Autóikat a tűzoltók autómentőre segítették. 

23:01 | Nagyrécse: Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M7-es autópályán, Nagyrécse térségében. A járműből olaj folyt az úttestre, amit a kiérkező nagykanizsai hivatásos tűzoltók mentesítő anyaggal felitattak.


További beavatkozásaink: 2023.11.03. | 2023.11.05. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap