Tűzoltói beavatkozások – 2023.11.03. (péntek)

2023. november 03. 11:16

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

05:11 | Keszthely: Vastag faágak estek egy közlekedő vonatra és a sínpályára Keszthelyen, a Mártírok útján. A város hivatásos tűzoltói a sínre esett darabokat motoros láncfűrésszel, a mozdony tetejére hullott fát pedig a jármű áramtalanítását követően kézi erővel távolították el. 

07:14 | Nagykanizsa: Otthonában ért baleset egy idős embert Nagykanizsán, a Kinizsi utcában. A bajbajutottat a városi hivatásos tűzoltók hozták ki otthonából, majd mentőautóba helyezték. 

09:03 | Tófej: Árokba hajtott egy személygépkocsi Tófejen, a Rákóczi utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyet az abban utazó két ember sértetlenül elhagyott. 

09:42 | Nagyrécse: Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M7-es autópálya Budapest felé vezető szakaszának 204-es kilométerénél, Nagyrécse térségében. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben csak a sofőr utazott. 

10:14 | Kerkateskánd: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Kerkateskándon, egy Petőfi Sándor utcai családi házban. A lenti hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az ingatlanban, amik nagyon kicsi mennyiségben, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. 

11:03 | Lenti: Árokba csúszott egy személygépkocsi Lenti külterületén. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autót, amelyben csak a sofőr utazott. 

11:58 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Dobó István utcai házban. Az ingatlanban egy nyílt égésterű konvektor és egy vízmelegítő üzemelt. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek, amik kis mennyiségben ugyan, de igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei mellett a kéményseprők is kiérkeztek. 

19:07 | Nagykanizsa: Otthonában lett rosszul egy idős ember Nagykanizsán, egy Bartók Béla utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével a mentők bejutottak az ingatlanba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását. 


További beavatkozásaink: 2023.11.02. | 2023.11.04. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap