Tűzoltói beavatkozások – 2023.07.30. (vasárnap)

2023. július 30. 18:04

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

03:18 | Csonkahegyhát: Felrobbant egy gázpalack egy garázsban Csonkahegyháton, a Kossuth utcában. A robbanás következtében a melléképület ajtaja leszakadt, ablakai pedig kitörtek. Az esethez riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók az épületet, valamint a benne lévő autót áramtalanították. Az egység a törmeléket eltávolította, és épségben kihozott egy a garázsban, ketrecben tartott nyulat. 

11:06 | Zalaszentgrót: Úttestre dőlt egy tizenöt méter magas fa Zalaszentgrót külterületén. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát, az utat pedig megtisztították az ágaktól. 

14:00 | Hévíz: Száraz falevelek izzottak és füstöltek egy eldobott cigarettacsikktől Hévízen, a Rákóczi utcában. A füst egy közeli étterem pincéjébe is beszivárgott. A keszthelyi hivatásos, valamint az alsópáhoki önkéntes tűzoltók puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal az izzást megszüntették, a pincét pedig kiszellőztették.  

18:56 | Zalaegerszeg: A heves esőzés miatt húsz centiméteren állt a víz egy közvetítőkocsi alatt a ZTE-stadionban Zalaegerszegen, az Október 6. téren. A város hivatásos tűzoltói szivattyúval eltávolították a felgyülemlett mennyiséget. 


További beavatkozásaink: 2023.07.29. | 2023.07.31. 

Fotó: Zalaegerszeg HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap