Tűzoltói beavatkozások – 2023.07.10. (hétfő)

2023. július 10. 15:23

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:29 | Nemesbük: Munkagép vágott át egy gázvezetéket Nemesbükön, a Hegykapu utcában. Az esethez riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt. 

09:34 | Pusztamagyaród: Száz bála égett egy állattartó telepen Pusztamagyaródon, a Kossuth Lajos úton. Az esethez riasztott letenyei és zalaegerszegi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az egységek munkáját egy munkagép is segítette. 

13:20 | Nagypáli: Két hektáron égett a tarló Nagypáli külterületén. A helyszínre riasztott zalaegerszegi és körmendi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal megfékezték a tüzet. Bár munkájukat a feltámadó szél nehezítette, az egységeknek sikerült megakadályozni, hogy a lángok egy repcetáblába is belekapjanak. A tűzoltók a területet átvizsgálták, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. 

13:41 | Egervár: Árokba hajtott egy személygépkocsi a 74-es főúton, Egervár térségében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben ketten utaztak.

16:51 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Landorhegyi úti társasház egyik lakásában. Az esethez riasztott városi hivatásos tűzoltók az ingatlanban működő nyílt égésterű gázkészülék közelében magas értékben mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét. A raj a helyszínt átadta a gázszolgáltató szakembereinek. 

18:32 | Nagykanizsa: Egy idős beteghez történő bejutásban segítették a mentők munkáját a város hivatásos tűzoltói Nagykanizsán, egy Zrínyi Miklós utcai társasházban. A raj technikai segítségével a társszerv bejutott az ingatlanba, ahol megkezdték a beteg ellátását. 

21:46| Letenye: Kerti hulladék, ágymatrac és bútorok égtek egy összehordott kupacban Letenyén, a Kolozsvári utcában. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el.


További beavatkozásaink: 2023.07.09. | 2023.07.11. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap