Tűzoltói beavatkozások – 2023.05.03. (szerda)

2023. május 03. 11:59

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:35 | Vindornyaszőlős: Vízóraaknába esett egy ló Vindornyaszőlősön, az Aranysor úton. Az akna vízzel telítődött, ezért a riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók előbb szivattyúval eltávolították a felgyülemlett mennyiséget, majd egy helyszínre érkező erőgép segítségével kiemelték a bajba jutott állatot. 

11:52 | Becsehely: Összeütközött két személyautó Becsehelyen, a Kossuth Lajos úton. A riasztott letenyei hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A műszaki mentés idejére a jelzett helyen a forgalom egy sávra korlátozódott. 

11:55 | Zalaegerszeg: Kigyulladt a villanyóránál lévő bekötési pont egy családi házban Zalaegerszegen, az Egerszeghegyi úton. A város hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet, majd hőkamerával átvizsgálták a biztosítéktábla környezetét, de további izzásra, égésre utaló nyomot nem találtak. 

17:22 | Türje: Két autó ütközött Türjén, a Kossuth utcában. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók a balesetben érintett járműveket áramtalanították, a kialakult forgalmi akadályt megszüntették, végül letakarították az úttestet. 

21:36 | Keszthely: Lakóház kéménye szórt szikrákat Keszthelyen, a Cholnoky utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett kéményt átvizsgálták, abban izzó égésterméket már nem találtak. A kéménytest megrepedt, de tűz az épületszerkezetre sehol sem terjedt át. A tűzoltók a helyszínen szén-monoxid mérést is végeztek, de nem volt kimutatható a mérgező gáz jelenléte. 


További beavatkozásaink: 2023.05.02. | 2023.05.04. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap